Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Paris, chérie" by Ida Pyk " Book PDF Kindle ePub Free

Paris, chérie

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Paris, chĂ©rie
  • Author : Ida Pyk
  • Release Date : January 13, 2014
  • Genre: Fiction,Books,Young Adult,
  • Pages : * pages
  • Size : 4180 KB

Description

Stockholm. KĂ€rrtorps gymnasium Ă€r betonggrĂ„tt och trist. SjuttonĂ„riga Alva delar tillvaron mellan mamma pĂ„ Söder och hos pappa i Årsta. Pappa som dricker. En dag gĂ„r han för lĂ„ngt och Alva flyr ut pĂ„ stan. IvĂ€g bara. DĂ„ hĂ€nder nĂ„t som bara inte hĂ€nder: Precis dĂ„, nĂ€r det enda Alva vill Ă€r att komma bort. En kvinna pĂ„ tunnelbanan sĂ€ger att hon borde jobba som modell och ger henne ett visitkort.
SĂ„ plötsligt Ă€r det modellsommar i Paris och allt Ă€r i fĂ€rg. ParisfĂ€rger. Paris Ă€r tunna crĂȘpes med glass och chokladströssel pĂ„ en smutsig bĂ€nk vid Seine. En Serge Gainsbourg-lĂ„t i iPoden. Paris Ă€r Olga, den rödhĂ„riga modellen som blir Alvas vĂ€n och som Ă€r bĂ„de destruktiv och livsbejakande. Och SĂ©bastien med de blĂ„, blĂ„ ögonen. SvĂ„rfĂ„ngad och knepig fĂ„r han hela Alva att pirra.
ModellvÀrlden Àr originella modenördar, som Monsieur pÄ kontoret som gÄr i högklackat. I modekretsarna fÄr Alva plötsligt uppmÀrksamhet. IntrÀde till fester och vip-rum. Men hon fÄr ocksÄ kÀnna pÄ konkurrens, utseendefixering och folk som vill vara med henne bara för att hon Àr modell. Sommaren i Paris fÄr Alva att kÀnna sig starkare men ocksÄ yngre och naivare Àn nÄgonsin förut. Och tankarna pÄ Sverige kommer ikapp.
PÄ fjÀderlÀtt, sinnligt sprÄk skildrar debutanten Ida Pyk en ung tjejs inre och yttre resa under en svÄr och vilsen men ocksÄ helt magisk sommar.


Download Books "Paris, chérie" PDF ePub Kindle